Baza wiedzy

Przepis #14 - Łosoś z grilla

Łosoś to jedna z najpopularniejszych ryb, jaką można spotkać na polskich grillach. Wynika to z jej szerokiej dostępności, łatwości w przyrządzaniu, a także walorów smakowych i zdrowotnych (wysoka zawartość kwasów Omega 3). To potrawa, która udaje się nawet niezbyt obytym ze sztuką grilla, a efekt jest zawsze godny podziwu.

Czytaj więcej
Przepis #13 - Grillowane udka z kurczaka

Udko z kurczaka to jedno z najpopularniejszych drobiowych dań w naszym kraju. Soczyste mięso jest ciemniejsze i znacznie bardziej wyraziste w smaku, niż biała sucha pierś, a ponadto na tyle smakowo elastyczne, że można doprawić je na wiele ulubionych sposobów - pikantne, słodko-kwaśne, mniej lub bardziej intensywne, nasycone aromatem wybranych przypraw. Nasza propozycja to dość klasyczny sposób przygotowania udek, które pozostaną miękkie i soczyste w środku, otoczonym chrupiącą i spieczona skórką.

Czytaj więcej
Przepis #12 - Grillowane skrzydełka z kurczaka

Skrzydełka drobiowe to jedne z najpopularniejszych mięs, przyrządzanych na grillu. Ich zaletą jest krótki czas obróbki oraz rozmaitość wersji, w których mogą być podane. Ten przepis to dość klasyczne skrzydełka słodko-pikantne. Osoby nie przepadające za nutką słodyczy w potrawach mięsnych mogą zastąpić miód rozrzedzonym koncentratem pomidorowym, by uzyskać pikantno-kwaśny smak marynaty. Ale może warto spróbować czegoś nowego?

Czytaj więcej
Przepis #11 - Kukurydza z grilla

Klasyka kuchni amerykańskiej coraz większą popularność zdobywa i na polskich stołach. To doskonały dodatek do potraw mięsnych i warzywnych. Grillować można zarówno kolby surowe jak i zamrożone - te drugie wymagają wstępnego obgotowania. Chrupiące i słodkie ziarna będą przy stole na świeżym powietrzu przysmakiem zarówno dla dzieci, jak dorosłych.

Czytaj więcej
Zaufane Opinie IdoSell
4.69 / 5.00 746 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2024-03-18
s
2024-03-14
Szybka wysyłka
pixelpixelpixelpixel