Baza wiedzy

Przepis #03 - Szaragi

To sezonowe warzywo jest nie tylko bardzo smaczne i lekkostrawne, ale i łatwe w przyrządzaniu. Powinniśmy pamiętać, że czas pieczenia zależy od ich grubości - jego przedłużenie sprawi, że potrawa będzie bardziej miękka. Grillować powinniśmy na średnio nagrzanym ruszcie. Przygotowanie szparagów polega wyłącznie na ich umyciu, osuszeniu oraz ułamaniu zdrewniałych końcówek - pękają one dokładnie w tym miejscu, w którym zaczyna się jadalna część.

Czytaj więcej
Przepis #02 - Cheeseburger

Cheeseburger to danie, które uwielbiają wszyscy, gdyż łączy w sobie prostotę wykonania z możliwością improwizacji - ile gustów tyle dodatków. W poniższym przepisie przedstawimy prostą i klasyczną wersję grillowanego cheeseburgera, która może podlegać najrozmaitszym modyfikacjom, ograniczonym tylko wyobraźnią kucharza.

Czytaj więcej
Przepis #01 - Karkówka z grilla

Karkówka jest obok kiełbasy najpopularniejszą potrawą na polskich grillach. Posiada odpowiednią ilość tłuszczu, który jest doskonałym nośnikiem smaku, a także wytapia się nie pozwalając mięsu wyschnąć. Można ją przyrządzać na wiele sposobów, eksperymentując z przyprawami, stopniem ostrości czy doborem sosów. Wystarczy dobrze skomponowana marynata, odpowiedni czas grillowania i królowa polskich mięs nie ma prawa się nie udać!

Czytaj więcej
Zaufane Opinie IdoSell
4.68 / 5.00 821 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2024-10-02
super
2024-09-01
Super polecam wszystkim
pixel