Baza wiedzy

Przepis #05 - Pstrąg z grilla

Znane jeszcze w kuchni staropolskiej, pstrągi należą do najpopularniejszych ryb spożywanych w naszym kraju. Wpływ ma na to tak powszechna dostępność, jak i walory zdrowotne - niska kaloryczność (100 kcal w 100g), wysoka przyswajalność pełnowartościowego białka, duża zawartość kwasów omega-3. Nie bez znaczenia oczywiście jest też kwestia smaku - mięso pstrąga jest bardzo aromatyczne i delikatne, a wzbogacone odpowiednią kompozycją przypraw zadowoli najwybredniejszych smakoszy.

Czytaj więcej
Przepis #04 - Pieczarki faszerowane

Bezmięsna alternatywa dla miłośników wspólnego spędzania czasu przy grillu. Ich silny aromat znakomicie komponuje się ze składnikami farszu, który można modyfikować według własnych upodobań. Najlepiej jest wybierać okazy większe i jędrne - grzyby bardziej miękkie łatwo tracą swą zwartą strukturę podczas kontaktu z wysokim poziomem ciepła i mogą się rozpadać.

Czytaj więcej
Zaufane Opinie IdoSell
4.68 / 5.00 820 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2024-09-01
Super polecam wszystkim
2024-07-02
duzy i wygodny grill
pixelpixel