Przepis #05 - Pstrąg z grilla

2020-07-08
Przepis #05 - Pstrąg z grilla



Składniki:

  • 4 wypatroszone pstrągi
  • 1/2 kostki masła
  • 1 pęczek koperku
  • 2 ząbki czosnku
  • 8 plasterków cytryny
  • sól, pieprz

    Przygotowanie:

    KROK 1


    Ryby umyć, wysuszyć papierowym ręcznikiem. Oprószyć solą i pieprzem na zewnątrz i od środka.

    KROK 2


    Masło ogrzać do miękkości, wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekanym koperkiem, doprawić. Do tuszki każdego pstrąga włożyć po dwie łyżki ziołowego masła, a także posmarować nim skórę. Plasterki cytryny przekroić na pół, wsunąć do środka ryb.

    KROK 3


    Każdego pstrąga zawinąć w folie do pieczenia, odstawić do lodówki na 2-3 godziny.

    KROK 4


    Ryby można piec w tej samej folii na dobrze rozgrzanym grillu po 5-7 minut z każdej strony. Idealnie do ryby sprawdzi się opiekacz dostępny w naszym sklepie, do wyboru pojedynczy lub potrójny. Ułatwia grillowanie, trzyma rybę zwartą, pomaga przy obracaniu i zdjęciu gorącej ryby z grilla.

    Grillowane szparagi znakomicie smakują w asyście z grillowaną cukinią. Smacznego!




Już niebawem kolejne nowości, porady i przepisy. Śledź naszą Bazę wiedzy, Facebook, Instagram i YouTube.
Activa Polska - Facebook Activa Polska - Instagram Activa Polska - Youtube

Pokaż więcej wpisów z Lipiec 2020

Polecane

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel