Przepis #03 - Szaragi

2020-06-30
Przepis #03 - Szaragi



Składniki:

  • pęczek zielonych szparagów
  • 2 łyżki oliwy
  • 5 g zmrożonego masła
  • tarty parmezan
  • sól, pieprz

    Przygotowanie:

    KROK 1


    Przygotowane szparagi smarujemy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem.

    KROK 2


    Układamy je na płycie żeliwnej po ryflowanej stronie, ewentualnie na aluminiowej tacce lub bezpośrednio na grillu, w poprzek kratek.

    KROK 3


    Grillujemy ok. 6-8 minut, obracając co jakiś czas.

    KROK 4


    Po nałożeniu na talerz posypujemy wiórkami zmrożonego masła i startym parmezanem lub innym serem wedle uznania..

    Grillowane szparagi znakomicie smakują w asyście z grillowaną cukinią. Smacznego!




Już niebawem kolejne nowości, porady i przepisy. Śledź naszą Bazę wiedzy, Facebook, Instagram i YouTube.
Activa Polska - Facebook Activa Polska - Instagram Activa Polska - Youtube

Pokaż więcej wpisów z Czerwiec 2020

Polecane

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel