Przepis #03 - Szaragi
2020-06-30
Składniki:
- pęczek zielonych szparagów
- 2 łyżki oliwy
- 5 g zmrożonego masła
- tarty parmezan
- sól, pieprz
Przygotowanie:
KROK 1
Przygotowane szparagi smarujemy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem.
KROK 2
Układamy je na płycie żeliwnej po ryflowanej stronie, ewentualnie na aluminiowej tacce lub bezpośrednio na grillu, w poprzek kratek.
KROK 3
Grillujemy ok. 6-8 minut, obracając co jakiś czas.
KROK 4
Po nałożeniu na talerz posypujemy wiórkami zmrożonego masła i startym parmezanem lub innym serem wedle uznania..
Grillowane szparagi znakomicie smakują w asyście z grillowaną cukinią. Smacznego!
Pokaż więcej wpisów z
Czerwiec 2020