Przepis #10 - Papryka faszerowana serem feta
2020-08-19


Składniki:
- 4 papryki
- 1 czerwona cebula
- 1 opakowanie sera typu feta
- 6 łyżek oliwy
- zioła prowansalskie, jeśli dysponujecie świeżymi, zróbcie własną mieszankę
- pieprz
Przygotowanie:
KROK 1
Papryki myjemy, suszymy, kroimy na pół i wydrążamy gniazda nasienne.
KROK 2
Przeciśnięty czosnek mieszamy z oliwą. Ser rozdrabniamy lub miksujemy z odrobiną oliwy, ziołami i pieprzem. Każdą połówkę papryki smarujemy oliwą czosnkową, wkładamy serowe nadzienie a na wierzch układamy kilka piórek czerwonej cebuli i znów smarujemy oliwą.
KROK 3
Paprykę układamy w żeliwnej formie lub zawijamy w folię aluminiową i pieczemy na ruszcie ok. 20 minut.
Papryka faszerowana jest gotowym daniem, doskonale komponuje się z mixem liści sałat, które łagodzą smak intensywnej fety. Smacznego!
Pokaż więcej wpisów z
Sierpień 2020