Przepis #09 - Buraki z grilla

2020-08-19
Przepis #09 - Buraki z grilla



Składniki:

  • 1 kg dużych buraków
  • 2 łyżki octu winnego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka otartego majeranku
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 2 ząbki czosnku
  • sól

    Przygotowanie:

    KROK 1


    Buraki szorujemy, obieramy ze skóry, a następnie kroimy na plastry o szerokości ok. 1 cm. Oliwę i ocet mieszamy z ziołami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, i z solą. Warzywa układamy w płaskim naczyniu i zalewamy marynatą. Odstawiamy do lodówki na ok. godzinę.

    KROK 2


    Po tym czasie wyjmujemy je i szczelnie zawijamy w folię aluminiową.

    KROK 3


    Pieczemy na średnio rozgrzanym grillu, za bardzo rozgrzany grill może buraki nam przypalić. Grillujemy ok. 25 minut, sprawdzając widelcem miękkość.

    Buraki przed podaniem skrapiamy odrobiną octu winnego. Smacznego!




Już niebawem kolejne nowości, porady i przepisy. Śledź naszą Bazę wiedzy, Facebook, Instagram i YouTube.
Activa Polska - Facebook Activa Polska - Instagram Activa Polska - Youtube

Pokaż więcej wpisów z Sierpień 2020

Polecane

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel