Przepis #16 - Kapusta z grilla
2020-11-03
Składniki:
- 1 średnia główka kapusty
- 150 g masła
- czosnek
- 1 pęczek koperku
- tarty żółty ser
- sól, pieprz
Przygotowanie:
KROK 1
Kapustę pokroić na ćwiartki, następnie każdą ćwiartkę jeszcze na połowę (zależnie od wielkości).
KROK 2
Kawałki posolić, popieprzyć, natrzeć wyciśniętym czosnkiem. Posmarować masłem z obu stron, a następnie zawinąć pojedynczo w kawałki folii aluminiowej, kierując miejsce złączenia ku górze, by zapobiec wyciekowi masła.
KROK 3
Grillować na średnim ogniu ok. 30 minut. Przed podaniem posypać starym żółtym serem i posiekanym koperkiem.
Tak przyrządzona kapusta znakomicie smakuje z sosem z jogurtu, wzbogaconym sokiem z cytryny i listkami świeżej mięty. Smacznego!
Już niebawem kolejne nowości, porady i przepisy. Śledź naszą Bazę wiedzy, Facebook, Instagram i YouTube.
Pokaż więcej wpisów z
Listopad 2020