Przepis #16 - Kapusta z grilla

2020-11-03
Przepis #16 - Kapusta z grilla





Składniki:

  • 1 średnia główka kapusty
  • 150 g masła
  • czosnek
  • 1 pęczek koperku
  • tarty żółty ser
  • sól, pieprz

    Przygotowanie:

    KROK 1


    Kapustę pokroić na ćwiartki, następnie każdą ćwiartkę jeszcze na połowę (zależnie od wielkości).

    KROK 2


    Kawałki posolić, popieprzyć, natrzeć wyciśniętym czosnkiem. Posmarować masłem z obu stron, a następnie zawinąć pojedynczo w kawałki folii aluminiowej, kierując miejsce złączenia ku górze, by zapobiec wyciekowi masła.

    KROK 3


    Grillować na średnim ogniu ok. 30 minut. Przed podaniem posypać starym żółtym serem i posiekanym koperkiem.




    Tak przyrządzona kapusta znakomicie smakuje z sosem z jogurtu, wzbogaconym sokiem z cytryny i listkami świeżej mięty. Smacznego!



Już niebawem kolejne nowości, porady i przepisy. Śledź naszą Bazę wiedzy, Facebook, Instagram i YouTube.
Activa Polska - Facebook Activa Polska - Instagram Activa Polska - Youtube

Pokaż więcej wpisów z Listopad 2020

Polecane

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel