Przepis #10 - papryka faszerowana serem feta

2020-08-19
Przepis #10 - papryka faszerowana serem feta



Składniki:

  • 4 papryki
  • 1 czerwona cebula
  • 1 opakowanie sera typu feta
  • 6 łyżek oliwy
  • zioła prowansalskie, jeśli dysponujecie świeżymi, zróbcie własną mieszankę
  • pieprz

    Przygotowanie:

    KROK 1


    Papryki myjemy, suszymy, kroimy na pół i wydrążamy gniazda nasienne.

    KROK 2


    Przeciśnięty czosnek mieszamy z oliwą. Ser rozdrabniamy lub miksujemy z odrobiną oliwy, ziołami i pieprzem. Każdą połówkę papryki smarujemy oliwą czosnkową, wkładamy serowe nadzienie a na wierzch układamy kilka piórek czerwonej cebuli i znów smarujemy oliwą.

    KROK 3


    Paprykę układamy w żeliwnej formie lub zawijamy w folię aluminiową i pieczemy na ruszcie ok. 20 minut.

    Papryka faszerowana jest gotowym daniem, doskonale komponuje się z mixem liści sałat, które łagodzą smak intensywnej fety. Smacznego!




Już niebawem kolejne nowości, porady i przepisy. Śledź naszą Bazę wiedzy, Facebook, Instagram i YouTube.
Activa Polska - Facebook Activa Polska - Instagram Activa Polska - Youtube

Pokaż więcej wpisów z Sierpień 2020

Polecane

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel